Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ...

Αγκιστρωμένοι στην παγίδα του φόβου οι άνθρωποι παραλύουν φυσικά και ψυχικά, αδυνατούν να σκεφτούν λειτουργικά και να προγραμματίσουν με έλλογο τρόπο την ζωή τους, καταλήγουν εύκολα θύματα, μετατρέπονται χωρίς να αντισταθούν σε κατευθυνόμενες μαριονέτες τις οποίες οποιοσδήποτε… μπορεί να χειριστεί κατά το πως τον βολεύει.



Είτε με πρόσχημα την οικονομική κρίση, είτε λέγεται πανδημία, είτε λέγεται κλιματική αλλαγή, είτε μεγάλη επανεκκίνηση, πάντοτε οι αφανείς μηχανισμοί που κυβερνάνε τον κόσμο και επιθυμούν τον στραγγαλισμό της ελευθερίας, εφευρίσκουν τους ανάλογους όρους και τρόπους για να περικλείσουν στην ατζέντα του τρόμου την ανθρωπότητα.

Για να συμβεί αυτό φροντίζουν προηγουμένως να έχουν εξασφαλίσει τον φόβο των ανθρώπων γιατί μέσω του φόβου καταφέρνουν να σβήσουν κάθε ίχνος λογικής, δεν αφήνουν ίχνος κριτικής σκέψης και αντίληψης, μετατρέποντας τελικά τον άνθρωπο σε ένα τυποποιημένο εμπόρευμα· φτάνοντας μέχρι το σημείο της κατάντιας να δέχεται να σκαναριστεί για να εισέλθει σε εμπορικό ή όποιο άλλο κατάστημα.

Στην σημερινή κοινωνία όπου κυβερνά η διαφθορά και η χυδαιότητα, όπου κυριαρχεί η μετριότητα και πρωτοστατεί η άγνοια, οι άνθρωποι έχουν γίνει στην κυριολεξία τα φοβικά δεκανίκια σκοτεινών μηχανισμών που στο όνομα της δήθεν ασφάλειάς τους, έχουν μετατραπεί σε άβουλα και παθητικά όντα.

Χωρίς ίχνος ζωτικής ενέργειας μέσα τους, χωρίς ίχνος ψυχικής ευφορίας, αποκομμένοι δια παντός από την μαγεία της αληθινής ζωής, αδυνατούν ακόμα και να αντιληφθούν την ύπαρξη της ουσιαστικής σύνδεσης με αυτή την μαγεία, την απείρου ομορφιάς πνευματική περιπέτεια που αυτό προϋποθέτει.


Αργύρης Καραβούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου